ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Офіс президента: церкви на Великдень планують відвідати тільки 3% українців

Більшість громадян згодні залишитися вдома.

Офіс президента: церкви на Великдень планують відвідати тільки 3% українців
Фото: пресс-служба президента

Офіс президента заявив, що церкви на Великдень планують відвідати тільки 3 % українців.

Про це йдеться на сайті глави держави за підсумками наради щодо боротьби з коронавірусом під головуванням президента Володимира Зеленського.

Офіс президента заявив, що більшість українців підтримують карантинні заходи та не збираються відвідувати богослужіння. У повідомленні є дані, згідно з якими до 70 % громадян України підтримують заходи карантину й тільки 3 % збираються відвідати церкву.

"Це чудово, що українці такі відповідальні, і більшість громадян усвідомлюють високі ризики епідемії. Адже пік ще попереду. Тому треба зробити все можливе, щоб і 3% вірних не наражалися на небезпеку", – сказав Зеленський.

Щоби допомогти людям відсвяткувати Великдень вдома, "Укрпошта" приймає замовлення на безкоштовну доставку освячених пасок.

Нагадаємо, що Церква вже спричинила спалахи коронавірусу в низці регіонів, зокрема в Києві, на Закарпатті, у Тернопільській області, у Дніпропетровській області.

З 4 квітня в Україні посилили заборону на проведення масових зібрань, зокрема релігійних. Якщо раніше діяв дозволений ліміт 10 осіб, то тепер вони де-юре заборонені.

Однак напередодні стало відомо, що Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій направила прем'єр-міністру і МВС пропозиції щодо організації богослужінь на час карантину.

Представники церков просто дозволити богослужіння за умови дотримання обмеження щодо їхньої масовості: у храмі або іншому приміщенні зможуть перебувати до 10 осіб сукупно з розрахунку 1 людина на 5 кв. м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram