ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Києві на карантин закрився Свято-Троїцький Іонинський монастир - у намісника виявили коронавірус

COVID-19 був виявлений в архієпископа Іона (Черепанова).

У Києві на карантин закрився Свято-Троїцький Іонинський монастир - у намісника виявили коронавірус
Фото: tonkosti.ru

Свято-Троїцький Іонинський монастир (УПЦ Московського патріархату) закрився на карантин після виявлення коронавірусу в його намісника, архієпископа Іона (Черепанова). Про це пише "BBC Україна".

Монастир розташований у ботанічному саду Києва, який також закритий для відвідувань.

"Друзі, ось і мене зачепила світова пошесть. Після недільної служби на вулиці в мене піднялась температура, у понеділок дійшла до 38, і я про всяк випадок зробив тест. Вчора стало відомо, що він позитивний. Зараз самопочуття в нормі, вранці було 36,7. Перебуваю в повній ізоляції. Служби в монастирі відбуваються, але без парафіян, бо ботсад закритий на карантин. Де заразився – не знаю. При такій кількості контактів, як у мене, це не дивно", – написав архієпископ Іон у Facebook.

Він додав, що є під контролем лікарів, монастирськими справами займається в телефонному режимі.

Нагадаємо, що з 4 квітня Києво-Печерську Лавру закрили на карантин. У приміщеннях провели дезінфекцію та закрили храм для вірян. Також повідомлялося, що настоятель Києво-Печеської Лаври Павло здав тест на коронавірус. За інформацією кількох, не пов'язаних між собою, джерел Lb.ua в середовищі МП, передбачається, що зараження могло статися минулого тижня, коли Павло особисто стриг у ченці чотирьох монахів Лаври. Пізніше влада столиці підтвердила чотири випадки зараження коронавірусом у Києво-Печерській Лаврі.

6 квітня мер Києва Віталій Кличко підтвердив чотири випадки зараження коронавірусом у Києво-Печерській Лаврі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram