ГоловнаСуспільствоПодії

Рятувальники продовжують ліквідацію загорянь у Чорнобильській зоні відчуження

Радіаційний фон у Києві й області не перевищує норми.

Рятувальники продовжують ліквідацію загорянь у Чорнобильській зоні відчуження
Фото: ГосЧС

На 7 ранку 9 квітня рятувальники продовжували ліквідацію загорянь на території чорнобильської зони відчуження і обов'язкового відселення. Про це повідомили в пресслужбі ДСНС.

Поряд з селом Чистогалівка на території Корогодського лісництва спостерігається тління лісової підстилки окремими осередками на площі близько 20 га.

На території Денісовецького лісництва спостерігається тління трав'яного настилу та кущів окремими вогнищами. У Котовському лісництві також тліє трав'яний настил між смт Поліське, с. Тараси і с. Володимирівка. Поширення пожежі немає.

"Усього до гасіння пожеж у зоні відчуження залучено 310 осіб і 90 одиниць техніки, з них від ДСНС 225 осіб і 56 од. техніки. 8 квітня авіацією ДСНС здійснено 61 скидання (248 тонн води)", - додали рятувальники.

Радіаційна обстановка в Києві та області стабільна, потужність експозиційної дози на поверхні ґрунту та вміст радіонуклідів у воді не перевищує норми.

Нагадаємо, 4 квітня в Чорнобильській зоні загорівся ліс. Для ліквідації загоряння задіяли авіаційну техніку. 5 квітня станом на 15:30 пожежу в Чорнобильській зоні вдалося локалізувати в трьох осередках на 25 га.

Особу палія було встановлено. Це 27-річний чоловік, який, за його словами, заради забави в трьох місцях підпалив сміття і траву. Після цього вогонь вітром перекинуло далі і він уже не зміг впоратися і згасити вогнище.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram