ГоловнаСуспільствоВійна

За минулу добу на Донбасі окупанти 8 разів обстріляли позиції ООС

Поранено одного захисника України.

За минулу добу на Донбасі окупанти 8 разів обстріляли позиції ООС
Фото: EPA/UPG

За 8 квітня в зоні бойових дій на Донбасі окупаційні війська 8 разів обстріляли позиції ООС, у тому числі з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, які, відповідно до Мінських домовленостей, повинні перебувати в районах відведення. Про це повідомили в пресслужбі Міністерства оборони України.

"Для припинення ворожих обстрілів українські захисники успішно використовували вогневі методи і зберегли контроль над ситуацією в регіоні", - додали в повідомленні.

Позиції біля Павлополя обстріляли з мінометів калібру 82 мм - у напрямку від окупованого Набережного випустили 20 мін. Поряд з опорними пунктами в районі Гнутового розірвалися 8 мін цього ж калібру.

По захисниках Мар'їнки стріляли з гранатометів різних систем і кулеметів. Старогнатівку обстрілювали зі стрілецької зброї.

У напрямку від Калинового випустили 17 мін калібру 120 мм по опорних пунктах біля Новоолександрівки.

По захисниках Горіхового стріляли з мінометів  калібру 82 мм. Зайцеве двічі обстрілювали зі станкових протитанкових гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

"Унаслідок ворожих обстрілів один військовий зі складу Об'єднаних сил отримав поранення", - уточнили в Міноборони.

За попередніми даними розвідки, 8 квітня було поранено щонайменше 5 російських найманців.

Від початку доби 9 квітня і станом на 7 ранку російські окупаційні війська двічі порушували режим припинення вогню. Зі станкових протитанкових гранатометів і кулеметів вони обстріляли позиції біля Красногорівки і Новомихайлівки.

У відповідь українські військовослужбовці застосували вогневі методи, після чого ворожі провокації припинилися.

Нагадаємо, вдень 7 квітня підтримувані Росією бойовики обстріляли Мар'їнку Донецької області. В результаті обстрілу було поранено місцеву жительку. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram