ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Через коронавірус заблоковані лікарня в Армянську і цехи заводу "Кримський Титан", - Мінреінтеграції

Для забезпечення блокади залучені російські військовослужбовці.

Через коронавірус заблоковані лікарня в Армянську і цехи заводу "Кримський Титан", - Мінреінтеграції
Завод 'Крымский титан'
Фото: twitter/RoksolanaToday&Крым

У ніч на 8 квітня була заблокована Центральна міська лікарня міста Армянськ в анексованому Росією Криму.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"У медичному закладі проходив лікування чоловік з діагнозом гіпертонічний криз, у якого було зафіксовано зараження COVID-19. За попередніми даними, він був інфікований в результаті контактів з родичкою, яка повернулася з Москви", - йдеться в повідомленні.

На цей момент весь персонал у складі 124 осіб і близько 100 пацієнтів заблоковані в лікарні на 14 діб, відзначили в Мінреінтеграції.

Також повідомляється, що вранці 8 квітня на робочих місцях були заблоковані працівники кількох цехів заводу "Кримський Титан" в Армянську.

"Блокування співробітників, яке здійснюється окупаційною адміністрацією з метою збереження показників виробництва, створює небезпеку сплеску коронавірусу в колективі в умовах, коли немає можливості забезпечити людям належну медичну допомогу", - підкреслюють в українському міністерстві.

У Мінреінтеграції стверджують, що для забезпечення блокади залучені російські військовослужбовці.

Мінреінтеграції має намір надати відповідну інформацію Херсонській ОДА і підрозділам, що забезпечують роботу КПВВ на адміністративному кордоні з Кримом, для врахування в роботі на період підвищення небезпеки.

Як повідомлялося, станом на 7 квітня російська окупаційна влада визнала 22 випадки зараження коронавірусом в Криму і 5 випадків в Севастополі. Ще близько 7 тис. осіб перебувають під різними типами спостереження через підозри інфікування.

За наявною інформацією, реальна кількість інфікованих значно вища, адже російська окупаційна влада приховує факти захворювань серед своїх військових.

Російська влада публічно не коментує заяву українського міністерства.

Нагадаємо, в ніч з 23 на 24 серпня 2018 у окупованому Армянську стався викид невідомої речовини. Російська "влада" Криму заявила, що причиною викидів є спека і тривала відсутність опадів. За даними досліджень, причиною забруднення були випаровування вмісту кислотонакопичувача, який використовується "Кримським титаном".

З міста евакуювали дітей, оскільки концентрація шкідливих речовин в повітрі перевищила допустиму норму, а роботу заводу призупинили на два тижні. Роскомнагляд заявив про стягнення з заводу 736,8 млн рублів (близько 300 млн грн) за негативний вплив на екологію.

20 жовтня "Кримський титан" відновив роботу, а 23 жовтня - режим надзвичайної ситуації в Армянську і довколишніх селах був знятий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram