ГоловнаСуспільствоВійна

У зоні ООС окупанти сім разів відкривали вогонь, поранено українського військового

Вони знову застосували заборонену зброю.

У зоні ООС окупанти сім разів відкривали вогонь, поранено українського військового
Фото: Олена Максименко

Станом на 17:00 8 квітня збройні формування РФ сім разів порушували режим припинення вогню на Донбасі, три з яких - із забороненими Мінським домовленостями мінометами. Про це повідомили в пресслужбі Міноборони України. "Під час обстрілів окупанти також застосовували проти українських захисників гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю", - додали в повідомленні.

Позиції біля Павлополя обстріляли з мінометів калібру 82 мм - у напрямку від окупованого Набережного випустили 20 мін. По Мар'їнці стріляли з гранатометів і кулеметів, а по Старогнатівці - зі стрілецької зброї.

"По позиціях противника, з яких вівся вогонь, українські підрозділи відповіли зі штатного озброєння. Вся вогнева активність ворога була оперативно нейтралізована", - додали в Міноборони.

У напрямку від Калинове-Борщувате випустили 17 мін 120-мм калібру по Новоолександрівці. По захисниках Оріхового стріляли з мінометів калібру 82 мм.

Двічі обстріляли Зайцеве - з станкових протитанкових гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовий ООС був поранений.

Нагадаємо, за минулу добу російсько-окупаційні війська на Донбасі 10 разів порушили режим припинення вогню. В результаті обстрілу постраждалих серед військовослужбовців Збройних сил України немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram