ГоловнаСуспільствоЖиття

Зеленський і голова ПЦУ Єпіфаній обговорили святкування Великодня в умовах карантину

Президент розповів про заходи, які вживає держава, а митрополит - про рішення Церкви.

Зеленський і голова ПЦУ Єпіфаній обговорили святкування Великодня в умовах карантину
Фото: pomisna.info

У вівторок, 7 квітня, митрополит Київський і всієї України Епіфаній вдруге за останні тижні зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомляється на сайті ПЦУ.

Президент розповів Епіфанію про заходи, які вживає держава, а митрополит – про рішення Церкви, які були прийняті через пандемію і впровадженими карантинними обмеженнями. Зеленський підкреслив важливість об'єднання зусиль держави і релігійних спільнот, для протистояння поширенню небезпечної хвороби.

Співрозмовники обмінялися думками щодо необхідності забезпечити як дотримання карантину, так і звершення святкових богослужінь.

"Молитви й богослужіння зараз повинні відбутися, щоби залишаючись вдома, наші парафіяни могли приєднатися до них через трансляції, щоби відчули, попри важкі обставини, справжнє велике свято, котре прийшло до нас", – підкреслив Єпіфаній. Очільник ПЦУ також побажав главі держави Божої допомоги в добрих справах.

Нагадаємо, 24 березня Синод ПЦУ через поширення коронавірусу дозволив проводити богослужіння без особистої присутності парафіян. Водночас ПЦУ наполягає, що богослужіння не можуть бути повністю зупинені, а храми мають залишатися доступними для особистого відвідування вірянами, з дотриманням норм карантину, підвищеної санітарної безпеки й "соціальної дистанції".

Кабмін перед Великоднем посилив заборону на проведення релігійних зібрань. До 24 квітня заборонені всі масові заходи, незалежно від кількості учасників.

У ПЦУ зазначили, що наразі немає підстав для загальної заборони проведення богослужінь за участю не більш ніж 10 осіб.

Раніше Зеленський закликав церкви проводити богослужіння онлайн і підкреслив, що влада робить усе, щоб українці могли відсвяткувати Великдень вдома.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram