ГоловнаСуспільствоПодії

У Львівській області загорілося новояворівське звалище

До вечора загоряння загасити не вдалося.

Фото: facebook.com/Юрій Холод

У Львівській області вдень 7 квітня загорілося новояворівське звалище.

Про це повідомив заступник голови ЛОДА Юрій Холод.

Фото: facebook.com/Юрій Холод

"На цей час, за інформацією від ДСНС, на місці працюють 12 пожежних машин, залучені рятувальники з військової частини в Старичах ", – написав він у фейсбуці.

Холод повідомив, що є підозра того, що вогонь поширився від спалювання сухої трави.

Фото: facebook.com/Юрій Холод

"Ситуація під контролем, але буде горіти, кажуть рятувальники, як мінімум до завтрашнього обіду", – зазначив він.

Увечері 7 квітня загоряння по периметру становило близько 2,5 га. Одночасно пожежу намагаються погасити 70 рятувальників.

Фото: facebook.com/Юрій Холод

У ДСНС розповіли, що пожежа сталася на площі 1,8 га.

"Сьогодні ліквідували пожежу на 0,8 га. О 22:00 гасіння зупинено. Завтра із 6.00 продовжиться гасіння", – сказав прессекретар ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев.

Фото: facebook.com/Юрій Холод

Нагадаємо, 4 квітня на площі 20 га виникла лісова пожежа в Чорнобильській зоні відчуження поблизу села Володимирівка Котовського лісництва. Вдень 7 квітня через вітер площа загоряння збільшилася до 35 га. За словами рятувальників, загрози населеним пунктам немає.

Нагадаємо, 30 травня 2016 року в міському звалищі біля села Грибовичі під Львовом стався зсув сміття обсягом понад 100 тис. кубометрів. У результаті під завалом опинилося четверо людей. 31 травня були знайдені тіла трьох рятувальників, четвертий – співробітник місцевого комунального підприємства – вважається зниклим безвісти.

Після цієї трагедії Львову заборонили вивозити сміття на звалище в Грибовичах. Через ситуацію, що склалася місто опинилося на межі екологічної катастрофи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram