ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Компанія "АТБ" привезла українським медикам із Франції обладнання для оперативної діагностики коронавірусу

Компанія реалізує спільний з Міністерством соціальної політики України благодійний проєкт.

Компанія "АТБ" привезла українським медикам із Франції обладнання для оперативної діагностики коронавірусу

Обласна клінічна лікарня імені Мечникова в Дніпрі сьогодні тримала другу з 12 сучасних систем CFX96 для оперативної діагностики COVID-19, а також інфекційних захворювань. Перша така система експрес-діагностики від корпорації «АТБ» була передана напередодні медикам, які працюють у Полтавській області. Передове обладнання на суму орієнтовно 10 млн грн. закупила у Франції корпорація «АТБ» на прохання Офісу Президента України.

«Сучасні системи CFX96, які допоможуть оперативно діагностувати і виявляти захворювання COVID-19, із 6 по 17 квітня будуть передані обласним лабораторним центрам і лікарням у Житомирі, Полтаві, Івано-Франківську, Львові, Сумах, Чернівцях, Херсоні, Чернігові, Києві і Дніпрі», – повідомила пресслужба корпорації «АТБ» .

CFX96 – це флагманська високопродуктивна система, що дозволяє проводити ПЛР-діагностику і мультиплексний аналіз у режимі реального часу.

«В умовах поширення коронавірусної інфекції та оголошення загальнонаціонального карантину для корпорації «АТБ» як соціально відповідального бізнесу одне з пріоритетних завдань – реалізація благодійних програм і проєктів, спрямованих на всебічну підтримку й допомогу різним верствам населення. Сьогодні завдяки плідній співпраці корпорації «АТБ» з Офісом Президента до України вже прибуло найсучасніше медичне устаткування для оперативного діагностування і виявлення захворювання COVID-19. Найближчим часом обладнання передамо обласним лабораторним центрам і лікарням країни» , – прокоментував Борис Марков, голова Ради директорів і генеральний директор корпорації «АТБ».

Передове діагностичне обладнання, закуплене корпорацією «АТБ» у Франції, не тільки забезпечує безпомилкову діагностику, а й дозволяє робити це максимально швидко. Як розповів головний лікар Обласної клінічної лікарні імені Мечникова в Дніпрі Сергій Риженко, прилад може проводити 90–100 аналізів одночасно, видаючи результати в режимі реального часу. «Для нас дуже важливо, щоби такі прилади були в лікарні імені Мечникова, тому що тисячі людей, які сьогодні потребують діагностики, повинні знати – тут їм обов'язково допоможуть, правильно поставлять діагноз і призначать лікування», – заявив медик під час передачі обладнання.

Як повідомлялося раніше, з 3 по 23 квітня корпорація «АТБ» реалізує спільний із Міністерством соціальної політики України благодійний проєкт надання адресної допомоги представникам соціально незахищених верств населення у вигляді продуктових наборів і товарів повсякденного вжитку. Для його реалізації мережа «АТБ» виділила 100 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram