ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві збільшилася концентрація в повітрі формальдегіду, діоксиду азоту та сірчистого ангідриду

"З огляду на прогнози, метеорологічні умови не сприятимуть розсіюванню шкідливих домішок в атмосфері".

У Києві збільшилася концентрація в повітрі формальдегіду, діоксиду азоту та сірчистого ангідриду
Фото: 24 tv

У Києві з 31 березня по 6 квітня зафіксовано перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій діоксиду сірки, діоксиду азоту, формальдегіду та завислих речовин у повітрі.

Про це інформує сайт Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського.

За даними обсерваторії, на Бессарабській і Деміївській площах, а також на проспекті Перемоги в районі станції метро "Святошин", на вулицях Семена Скляренка та Олександра Довженка зафіксовано перевищення концентрації діоксиду сірки у 2,1–2,7 раза. На інших постах у місті, за винятком проспекту Науки, 37, перевищення було в 1,4–1,9 раза.

Вміст у повітрі діоксиду азоту в 4,9–5,6 раза вищий допустимого на проспекті Перемоги, вулицях Інженера Бородіна, Скляренка, Бессарабській і Деміївській площах, у 3,2–3,9 раза – на вулиці Каунаській і Оболонському проспекті, у 2,4–2,9 раза – на всіх постах міста, крім проспекту Науки, де перевищень не виявлено.

Також на проспекті Перемоги, Бессарабській площі, вулиці Скляренка та бульварі Вацлава Гавела в 3,0–3,1 раза перевищена гранично допустима концентрація формальдегіду. Перевищення на інших постах склало 1,1–2,9 раза.

На проспекті Перемоги, Бессарабській площі та вул. Каунаській зафіксовано перевищення в 1,0–1,6 раза гранично допустимої концентрації завислих речовин.

"Порівнюючи з попереднім тижнем, у повітрі міста зріс вміст формальдегіду, діоксиду азоту та сірчистого ангідриду (більш помітно – 4 і 6 квітня), оксиду вуглецю і завислих речовин – не змінився. З огляду на прогнози Українського гідрометцентру на найближчі дні, метеорологічні умови не будуть сприяти розсіюванню шкідливих домішок в атмосфері", – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше в Держслужбі з надзвичайних ситуацій підвищену загазованість повітря в Києві пояснили впливом антициклону. У ДСНС відзначили, що, як правило, у другій половині дня ситуація стабілізується, але буде повторюватися найближчі дні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram