ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Зеленський доручив викласти у відкритий доступ звіти всіх лікарень щодо їх забезпечення засобами захисту й обладнанням

Президент заслухав звіт уряду і всіх відомств, залучених до боротьби з поширенням COVID-19.

Зеленський доручив викласти у відкритий доступ звіти всіх лікарень щодо їх забезпечення засобами захисту й обладнанням
Фото: Офис президента

Президент Володимир Зеленський заслухав щоденний звіт уряду і всіх відомств, залучених до боротьби з поширенням COVID-19, і наполіг, щоб Міністерство охорони здоров'я продовжувало системно інформувати населення про ризики зараження коронавірусом, а також способи захисту від нього.

Про це повідомляють на сайті Офісу президента.

"Різними каналами - і по телебаченню, і в соцмережах - ви повинні невтомно давати рекомендації щодо превентивних заходів, особливо для людей, які в зоні високого ризику: людей похилого віку, з хронічними хворобами й інших", - підкреслив Зеленський.

На нараді повідомили, що незабаром у відкритому доступі будуть звіти всіх лікарень щодо їх забезпечення засобами захисту, медичним обладнанням проти коронавірусу і працівниками. Зараз таку платформу фіналізують, а потім дані з кожної медустанови перевірять волонтери.

"Така програма потрібна і для держави, щоб збирати інформацію, розраховувати потреби і прогнозувати забезпечення, і для медіа та громадян, а також для волонтерів, щоб вони бачили результати своєї роботи", - сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що сьогодні вірусологи завершують перевірку облаштування регіональних лабораторій. За його словами, це необхідно для поліпшення умов їх роботи.

Також обговорювали, як поліпшити інформування людей про епідемію під час Великодніх свят. Президент заслухав інформацію уряду про проведення церковних обрядів у безпечному для українців форматі, а також про можливості здійснення богослужінь онлайн.

Оновлення. Раніше команда незалежного моніторингу StateWatch провела дослідження лікарень у 15 областях.  За їхніми даними, зараз ситуація із забезпеченням лікарів засобами індивідуального захисту - незадовільна.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що МОЗ перегляне перелік лікарень для пацієнтів з коронавірусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram