ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні запустили мобільний додаток для контролю самоізоляції і обсервації, його невикористання каратиметься штрафом

Його користувачі зобов'язані надсилати свої фото з геолокацією.

В Україні запустили мобільний додаток для контролю самоізоляції і обсервації, його невикористання каратиметься штрафом

В Україні запустили мобільний додаток для контролю за дотриманням самоізоляції і обсервації. Його невикористання буде прирівнюватися до порушення режиму і призведе до штрафу, повідомив в ефірі "Україна 24" віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, цитує його "Інтерфакс-Україна".

"Упродовж 14 днів людині надходитиме до 10 push-повідомлень щодня. Потрібно буде зробити своє фото, під час створення світлини вмикатиметься геолокація. Якщо буде порушено режим карантину, а невикористання додатка, по суті, вважатиметься порушенням режиму карантину, то вже існують певні врегульовані суми штрафів, які людині потрібно буде заплатити", - заявив він.

Федоров повідомив, що зараз є три цільові аудиторії програми: ті, хто повернувся з інших країн і підлягають обсервації; ті, хто захворів і лікується вдома; ті, у кого підозрюють коронавірус.

На сайті Мінцифри повідомляють, що в додатку "Дія" також буде доступний сервіс push-повідомлень, які надаватимуть актуальну інформацію про поточний стан справ з протидії коронавірусу в Україні.

Українці зможуть отримувати повідомлення про актуальні рішення уряду, про обмежувальні заходи й умови карантину, а також практичні рекомендації щодо того, як убезпечити себе і своїх близьких від зараження.

"Якщо у вас не активована функція автооновлення додатків, то оновіть "Дію". Новий реліз. Перша новина - додали функцію інформування через повідомлення про коронавірус. Не будемо "пушити" щодня. Тільки новини, які є вкрай важливими", - написав Федоров у своєму телеграм-каналі, коментуючи нові функції "Дії".

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів України зобов'язав Міністерство цифрової трансформації до 5 квітня 2020 року розробити і впровадити електронний сервіс для проведення моніторингу дотримання самоізоляції або обсервації особам, які повинні виконувати такі вимоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram