ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кількість хворих на коронавірус у Києві зросла до 279, помер 36-річний чоловік

За добу COVID-19 було виявлено у 12 осіб, у тому числі чотирьох дітей.

Кількість хворих на коронавірус у Києві зросла до 279, помер 36-річний чоловік
Фото: EPA/UPG

У Києві станом на 7 квітня кількість хворих на COVID-19 зросла до 279 осіб. З них четверо дітей, один медик. Один чоловік віком 36 років помер. За його життя майже два тижні боролися лікарі Олександрівської лікарні, повідомив на брифінгу мер Віталій Кличко.

"Він був підключений до апарата ЕКМО для насичення крові киснем, але чоловік мав дуже уражені легені", - повідомив він.

За добу було виявлено 12 нових випадків захворювання - у трьох жінок віком від 34 до 41 року і двох трирічних дівчаток. Також захворіли п'ятеро чоловіків віком від 31 до 67 років, два хлопчики 6 і 15 років.

Із них госпіталізували двох, решта 10 лікуються вдома.

"Більшість киян з підтвердженим за минулу добу коронавірусом за межі країни останнім часом не виїжджали, тобто були інфіковані в Україні", - повідомив мер.

Кличко закликав своєчасно звертатися до лікарів, щоб отримати лікування. Він додав, що київські лікарні отримали препарат "Плаквеніл" і ліки проти малярії, які використовують для лікування коронавірусу. 7 квітня 200 000 масок надійдуть у комунальну аптечну мережу "Фармація".

Нагадаємо, 6 квітня мер Києва Віталій Кличко підтвердив чотири випадки зараження коронавірусом у Києво-Печерській Лаврі. Всього за добу COVID-19 було виявлено у 22 людей. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram