ГоловнаСуспільствоЖиття

За першу добу посиленого карантину поліція склала майже 200 адмінпротоколів

6 квітня на службу залучили близько 22 тисяч правоохоронців.

За першу добу посиленого карантину поліція склала майже 200 адмінпротоколів
Замглавы Нацполиции Александр Фацевич
Фото: npu.gov.ua

За першу добу посиленого карантину правоохоронці склали 192 адміністративні протоколи за порушення карантинних заходів.

В основному правопорушення стосувалися відвідування громадянами парків і скверів, а також порушень умов самоізоляції, повідомив заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич.

"Так, за добу поліція склала 192 протоколи за статтею 44-3 "Порушення правил щодо карантину людей" Кодексу про адміністративні правопорушення. Ця стаття передбачає штраф у розмірі 17-34 тисячі гривень", - інформує пресслужба відомства.

Найбільше протоколів складено в Дніпропетровській, Львівській, Одеській областях і в Києві. Переважно правопорушення стосувалися відвідування громадянами парків і скверів, а також недотримання умов самоізоляції.

У поліції кажуть, що 6 квітня на службу залучили близько 22 тисяч правоохоронців (з поліції і Нацгвардії), з них 7 тисяч патрулювали парки, сквери тощо.

Також є перші протоколи, складені через появу людей у громадських місцях без масок.

"Окрім того, з введенням тимчасових обмежень у поліцію щодня надходять повідомлення від громадян про порушення, пов'язані з правилами карантину. З початку карантинних заходів на спецлінію "102" надійшло понад 26 тисяч повідомлень. За сьогодні надійшло понад 1200 повідомлень", - розповіли у відомстві.

Заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич запевняє, що правоохоронці спочатку проводять "профілактичну роботу", а якщо це не допомагає - виписують штрафи.

"Ми ще раз підкреслюємо: наше завдання - не покарати, а запобігти правопорушенню. Поліцейські пояснюють положення постанови і проводять профілактичну роботу. Звичайно, на правопорушників, які не дослухаються до поліцейських, складають адміністративні протоколи", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram