ГоловнаСуспільствоПодії

Рятувальники загасили один осередок пожежі в зоні відчуження, горить ще на 20 га

На цей момент в осередку пожежі, в Києві і прилеглих районах радіаційний фон у нормі.

Рятувальники загасили один осередок пожежі в зоні відчуження, горить ще на 20 га
Фото: kv.dsns.gov.ua

Рятувальники загасили один осередок пожежі в зоні відчуження Чорнобильської АЕС, ще на 20 га території триває пожежа.

Про це керівник пресслужби управління ДержНС в Київській області Вікторія Рубан повідомила в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Вдалося загасити одне вогнище, як ви сказали, те, що поблизу села Рагівка, де 5 га. Цей осередок пожежі повністю ліквідовано. На цей час залишається вогнище те, що 20 га. Тут поширення вогню вже немає, пожежу локалізовано, але на цей момент є осередки пожежі, які ще не вдалося ліквідувати", - цитує Рубан Інтерфакс-Україна.

За її словами, 20 гектарів - це площа не "спільним фронтом", а нові окремі осередки пожежі, які виявляють рятувальники, і ті, які не погашені з минулої доби.

Прессекретар обласного управління ДержНС зазначила, що на цей час в осередку пожежі, де працюють рятувальники, перевищення радіаційного фону немає. У Києві та прилеглих регіонах Київської області також немає перевищення радіаційного фону.

Нагадаємо, 4 квітня в Чорнобильській зоні загорівся ліс. Для ліквідації загоряння задіяли авіаційну техніку. 5 квітня, станом на 15:30, пожежу в Чорнобильській зоні вдалося локалізувати в трьох осередках на 25 га.

Уранці 6 квітня повідомлялося, що рятувальники продовжували ліквідацію вогню між с. Володимирівка та с. Жовтневе Котовського лісництва на площі близько 20 га.

Поліція затримала палія, через якого сталася пожежа в зоні відчуження. 27-річний чоловік повідомив, що підпалив траву "заради забави".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram