ГоловнаСуспільствоПодії

Музей Революції Гідності заявив про пошкодження виставки на Майдані

Невідомі знищили кілька плакатів.

Фото: facebook.com/maidanmuseum.org
На Майдані Незалежності невідомі вандали вночі 6 квітня пошкодили виставку "Століття нескорених" музею Революції гідності.

Вона присвячена боротьбі українців за свободу та гідність у різних історичних періодах, повідомили на сторінці музею в Facebook.

"Невідомі знищили кілька плакатів, які розповідають про революційні події. У проєкті використані фото з архіву музею, Центру досліджень визвольного руху та з відкритих джерел", - ідеться в повідомленні. 

Фото: facebook.com/maidanmuseum.org

Фото: facebook.com/maidanmuseum.org

Представники музею відзначили, що "за часів суцільних обмежень у громадських місцях, парках, на дитячих майданчиках і контролю за їх виконанням, правоохоронці безпорадні перед вандалізмом у центрі Києва".

Музей підготував заяву в поліцію.

Нагадаємо, що акти вандалізму на Майдані Незалежності відбувалися і раніше. У 2017 році на Алеї Небесної сотні біля Майдану в Києві чоловік розбив пам'ятні плити, встановлені на честь Героїв Небесної сотні. Його затримала поліція.

Під час осквернення пам'ятника він кричав, що це "за Донбас". Пізніше з'ясувалося, що затриманим був житель Севастополя Юрій Чеканов. Його заарештували на два місяці. Пізніше Печерський районний суд Києва визнав його винним у хуліганстві й засудив до чотирьох місяців арешту за руйнування меморіалу Героям Небесної сотні в Києві.

На початку жовтня 2017 року вандали розмалювали майданівські графіті на Грушевського з зображенням Тараса Шевченка, Лесі Українки та Івана Франка. На місці графіті з'явилися три стилізовані зображення нардепа Вадима Рабіновича з написом "За життя".

У жовтні майданівські графіті на Грушевського намалювали заново. Автор малюнків у цьому участі не брав.

У травні 2018 року в Києві на фасаді будівлі по вулиці Грушевського невідомі повторно розмалювали відновлені графіті часів Євромайдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram