ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Зеленський доручив закупити необхідну для аптек кількість масок через держструктури

Зараз Україна виробляє приблизно 900 000 масок на добу.

Зеленський доручив закупити необхідну для аптек кількість масок через держструктури
Фото: Думская

Президент України Володимир Зеленський доручив зібрати дані про потреби всіх аптечних мереж у захисних масках і закупити необхідну кількість через державні структури.

Після початку режиму обов'язкового носіння масок засоби індивідуального захисту доступні в інтернеті, але в аптеки вони надходять повільно і їх швидко розкуповують, повідомили в пресслужбі Офісу президента України.

"Україна зараз виробляє майже 900 000 масок на добу. До того ж ми ще імпортуємо. Перевіряємо, як доходять маски до місцевих аптек", – повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Володимир Зеленський повідомив, що зменшення кількості хворих на коронавірус в Україні відбулося завдяки карантинним заходам.

"Ми могли б мати значно більше хворих, як у європейських країнах. Тому наші заходи були своєчасними і правильними", – заявив президент.

Він також підкреслив, що в умовах карантину не можна допустити закриття лікарень або їхніх відділень.

"До нас надходить інформація то про закриття дитячого обласного відділення, то про закриття тубдиспансерів. На період епідемії коронавірусу ми не маємо права закривати лікарні або зупиняти фінансування", – повідомив він.

Нагадаємо, що за минулу добу коронавірусна хвороба була виявлена у 68 українців. За добу померли шість осіб, вилікувалися троє. Загальна кількість захворілих складає 1319 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram