ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ оголосила в розшук так званого міністра транспорту "ДНР"

Йому заочно повідомили про підозру у створенні терористичної організації.

Фото: ssu.gov.ua
За матеріалами СБУ заочно оголосили підозру так званому міністру транспорту "ДНР" Дмитру Подліпанову. Житель тимчасово окупованої Ясинуватої, який раніше очолював локомотивне депо, у 2014 році приєднався до незаконних збройних формувань.

Ватажки формувань призначили його керівником залізниці на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донецької області, повідомили в пресслужбі СБУ.

"Перебуваючи на "посаді", підозрюваний займався організацією перевезень учасників бандформувань, їхньої техніки й озброєння для участі в бойових діях проти сил антитерористичної операції. Також він активно сприяв представникам терористичної організації у створенні псевдодержавних установ", - ідеться в повідомленні.

У 2018 році зловмисника призначили керівником "міністерства транспорту" терористичної "ДНР".

Йому оголосили про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України. Дмитра Подліпанова оголошено в розшук.

Нагадаємо, в січні 2020 року колишній "міністр вугільної промисловості" терористичної організації "ДНР" Ігор Івакін здався СБУ. Він повідомив про свою участь у незаконних "органах влади" окупантів.

Чоловік також надав докладні свідчення про конкретні факти безпосередньої причетності РФ до процесу окупації окремих районів Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram