ГоловнаСуспільствоЖиття

ДСНС: загазованість повітря в Києві збережеться ще кілька днів

"Як правило, у другій половині дня ситуація стабілізується, але буде повторюватися в найближчі кілька днів".

ДСНС: загазованість повітря в Києві збережеться ще кілька днів
Фото: Макс Требухов

Підвищена загазованість повітря в Києві пояснюється антициклоном.

Про це повідомляють на сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 7 ранку 6 квітня в Києві спостерігається область високого тиску з антициклонічним характером погоди, що характеризується слабким вітром, підвищенням температури в приземному шарі. Така ситуація перешкоджає перемішуванню атмосферних шарів повітря і викликає накопичення забруднюючих речовин на поверхні землі", - йдеться в повідомленні.

У ДСНС відзначають, що, як правило, у другій половині дня ситуація стабілізується, але буде повторюватися в найближчі кілька днів.

"Радіаційний фон по м. Києву та Київській області в межах норми і не перевищує природних фонових значень (м. Київ - 0,014 мР/год, Київська область - у межах 0,012 мР/год. Максимально допустимий природний фон 0,05 мР/год)", - повідомили в ДСНС.

Нагадаємо, в грудні минулого року повідомляли, що рівень озонового забруднення повітря в столиці стабільно перевищує гранично допустимі концентрації, що несе пряму загрозу здоров'ю киян. Учені проводили виміри в травні-вересні 2018 і 2019 років, і за весь цей період концентрації озону були або на межі допустимого нормативу, або сильно перевищували його (1-1,7 ГДК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram