ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Головний санлікар пояснив заборону на вихід з дому пенсіонерам

Чотирьом з шести померлих за добу було більш ніж 60 років.

Головний санлікар пояснив заборону на вихід з дому пенсіонерам
Фото: facebook/Міністерство охорони здоров'я України

Заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив, що заборона на вихід із дому для пенсіонерів пов'язана із тим, що зараз це головна група ризику.

Про це він сказав на брифінгу в понеділок.

"Досить часто і багато питань стосуються людей, яким постанова про нові умови карантину на території України забороняє виходити на вулицю. Чому так відбувається? Я наведу кілька прикладів із вчорашньої статистики летальності. Учора помер чоловік 71 рік, чоловік 60 років із серцево-судинними захворюваннями, жінка 84 роки із супутньою патологією, чоловік 77 років із серцево-судинними захворюваннями", – заявив він.

"У більшості людей, старших за 60 років, на жаль, є хронічні захворювання. Ці хронічні захворювання призводять до несумісних із життям станів, коли з'являється коронавірусна хвороба. Тому вирішили, щоб зробити неможливими ризики інфікування людей, старших за 60 років, не виходити їм за межі свого будинку", – сказав Віктор Ляшко.

Нагадаємо, що 4 квітня 2020 року набрала чинності нова редакція постанови уряду № 211 про карантин. У ньому прописали, зокрема, умови самоізоляції, передбачивши її для людей віком від 60 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram