ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Двоє дітей з Чернівецької області перебувають у реанімації на ШВЛ

Їхній стан важкий.

Двоє дітей з Чернівецької області перебувають у реанімації на ШВЛ
Фото: ru.korupciya.com

У Чернівецькій обласній дитячій лікарні двоє дітей з підозрою на коронавірус перебувають у реанімації у важкому стані на кисневій дотації. Про це повідомляє Чернівецька ОДА.

"У медичних закладах області станом на 5 квітня перебувають троє пацієнтів у критичному стані, підключені до апаратів штучної вентиляції легенів. Допомогу їм надають відповідно до чинних протоколів", - заявили в ОДА.

Так, у реанімаційному відділенні обласної клінічної лікарні перебувають троє хворих на COVID-19 і двоє з підозрою. Двох хворих підключили до апарату штучної вентиляції легенів (ШВЛ), решта - на кисневій дотації.

Ще троє пацієнтів перебувають у реанімації Глибоцької центральної районної лікарні. У одного з них коронавірус вже діагностували, в іншого лише підозра. Третій пацієнт потрапив до лікарні вночі у важкому стані, зараз він підключений до апарату ШВЛ.

Також троє пацієнтів перебувають у реанімації Чернівецької міської лікарні №1. Вони в стабільно важкому стані. У двох вже підтвердили захворювання на коронавірус, третього перевіряють.

Крім того, до Сторожинецької центральної районної лікарні госпіталізували трьох осіб з підозрою на коронавірус. У всіх пацієнтів пневмонія.

Нагадаємо, Чернівецька область посідає перше місце за поширенням коронавірусу. За останніми даними, підтверджено 225 випадків коронавірусу, померли п'ятеро людей. 4 квітня в області ввели комендантську годину на дві доби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram