ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ перегляне перелік лікарень для пацієнтів з коронавірусом

Правильність визначення установ в областях перевірять спецбригади.

МОЗ перегляне перелік лікарень для пацієнтів з коронавірусом
Фото: kyiv.znaj.ua

Перелік із 240 медзакладів, які МОЗ вибрав для розміщення пацієнтів з коронавірусом, буде переглянутий. Про це на брифінгу 5 квітня повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"У штабі було сформовано чотири групи, до яких входять представники МОЗ, Національної служби здоров'я, а також Держслужби з надзвичайних ситуацій. І від сьогодні ці групи поїхали в області перевіряти правильність визначення установ, які надаватимуть медичну допомогу хворим з коронавірусною хворобою", - повідомив головний санлікар.

Крім того спецбригади надаватимуть практичні рекомендації щодо облаштування закладів та запуску санітарного сортування пацієнтів.

Нагадаємо, 29 березня МОЗ оприлюднило перелік з 240 медичних закладів, в яких розміщуватимуть інфікованих коронавірусом. Для госпіталізації підготували понад 4 тисячі боксів і 67 тисяч ліжко-місць.

Однак з'ясувалося, що не всі лікарні з цього переліку готові приймати людей з COVID-19.

Жителі Монастириська, де розташований осередок поширення коронавірусу в Тернопільській області, поскаржилися на погане матеріально-технічне забезпечення місцевої лікарні і закликали Зеленського втрутитися в ситуацію. Велика частина хворих у цьому районі - медики.

Раніше повідомлялося, що клініка Інституту епідеміології в Києві не готова до пацієнтів з COVID-19, її збираються перепрофілювати під прийом хворих з коронавірусом.

3 квітня Зеленський запевнив, що влада намагається оперативно вирішити проблеми медиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram