ГоловнаСуспільствоВійна

Збройні формування РФ 14 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі

Серед військових втрат немає, поранено мешканку прифронтового селища.

Збройні формування РФ 14 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі
Фото: EPA/UPG

У суботу, 4 квітня, збройні формування Російської Федерації 14 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил на Донбасі.

"Противник застосовував заборонені до розміщення біля лінії розмежування міномети калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Завдяки ефективному використанню чергових вогневих засобів українським захисникам вдалося вчасно і результативно відреагувати на всі ворожі провокації", - йдеться в ранковому зведенні штабу ООС.

Бойовики вели вогонь по захисниках Широкиного, Тарамчука та Новомихайлівки, населених пунктів Славне, Водяне, Опитне, Павлопіль.

Двічі окупанти відкривали вогонь по українських військовослужбовцях поблизу Оріхового - дев'ять мін 82-го калібру і сім пострілів з гранатометів різних систем, біля Новотошківського застосували міномети калібру 120 мм і 82 мм (всього вісім мін), біля Новоолександрівки випустили дві міни 82-го калібру, в районі Травневого - вісім мін з мінометів калібру 82 мм.

Крім того бойовики обстріляли позиції ООС біля селища Гольмівський під Горлівкою, в районі Південного і Новолуганського.

Також окупанти зі станкових протитанкових гранатометів обстріляли житловий сектор Верхньоторецького. В результаті розриву гранати отримала осколкове поранення в ногу місцева мешканка, яка була доставлена в міську лікарню в Торецькому.

Втрат за минулу добу внаслідок ворожих обстрілів серед українських захисників не було.

За даними розвідки, 4 квітня бійці ЗСУ ліквідували двох російських окупантів, ще одного - поранили. Також українські військовослужбовці прицільним вогнем знищили ворожий безпілотний літальний апарат і станковий протитанковий гранатомет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram