ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Число інфікованих коронавірусом в Україні зросло до 1225

Померли 32 людини, вилікувалися 25.

Фото: facebook/Mysh Mark

Кількість підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні досягла 1225. Порівняно з ранком суботи їх кількість збільшилася на 129.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я.

Зафіксовано 32 летальні випадки (на чотири більше, ніж уранці), 25 осіб одужали (на дві більше, ніж уранці).

Коронавірусна хвороба COVID-19 - інфекційне захворювання, спричинене останнім з недавно відкритих коронавірусів. До спалаху інфекції в Китаї в грудні 2019 року про новий вірус і захворювання нічого не було відомо.

До найбільш поширених симптомів COVID-19 відносяться підвищення температури тіла, втомлюваність і сухий кашель. У низки пацієнтів можуть відзначатися різні болі, закладеність носа, нежить, фарингіт або діарея. У деяких інфікованих осіб не виникає будь-яких симптомів або поганого самопочуття. У більшості людей (близько 80%) хвороба закінчується одужанням, при цьому специфічних лікувальних заходів не потрібно.

Приблизно в одному із шести випадків COVID-19 виникає тяжка симптоматика з розвитком дихальної недостатності. У літніх людей, а також осіб з наявними соматичними захворюваннями, наприклад, артеріальною гіпертензією, захворюваннями серця або діабету, ймовірність тяжкого перебігу захворювання є вищою.

За наявності підвищеної температури тіла, кашлю й утрудненого дихання слід звертатися по медичну допомогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram