ГоловнаСуспільствоПодії

У Полтаві порушили справу проти відвідувача супермаркету, який жбурнув монети в касирку

Чоловікові висунули підозру в хуліганстві.

У Полтаві порушили справу проти відвідувача супермаркету, який жбурнув монети в касирку
Фото: pl.npu.gov.ua

Полтавська поліція відкрила кримінальне провадження щодо місцевого жителя за те, що він жбурнув монети в касирку супермаркету зі словами: "Назбирала 20 гривень по рублю і тицяє".

Про це йдеться на сайті поліції.

Хамську поведінку 49-річного чоловіка, який до того ж був без маски в громадському місці, зняли на відео й виклали в соціальних мережах. Поліція зацікавилася цією подією і відкрила провадження за ч.1 ст. 296 - хуліганство.

"Поліція відреагувала на хамські й хуліганські дії жителя міста Полтава, який кинув в обличчя касирки супермаркету жменю з дрібних монет. Реакція полтавської поліції не змусила на себе чекати - цей громадянин встановлений, йому пред'явлено підозру за частиною 1 статті 296 КК - хуліганство. Далі своє слово повинен сказати суд", - прокоментував у фейсбуці заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Чоловікові, який уже визнав свою провину, може загрожувати грошовий штраф у розмірі 500-1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що з 2018 року в Україні почався процес заміни паперових банкнот низького номіналу монетами. Тоді з'явилися монети номіналом 1 гривня, 2 гривні і 5 гривень. 10-гривневу монету планують увести в обіг у середині 2020 року.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram