ГоловнаСуспільствоЖиття

Пів мільйона киян взяли відпустку за свій рахунок у зв'язку з карантином

Президент запевнив, що "прораховує це питання".

Пів мільйона киян взяли відпустку за свій рахунок у зв'язку з карантином
Фото: facebook/Mysh Mark

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що в пів мільйона жителів столиці вимушено взяли відпустку за свій рахунок у зв'язку з карантином і поширенням коронавірусу в Україні. Про це повідомляється на сайті Київської міської держадміністрації.

За його словами, без державної допомоги столична влада не зможе фінансово забезпечити цих людей.

"Це та категорія людей, які живуть від зарплати до зарплати. Деякі запаси в них, наприклад, є. Тиждень, два, три вони проживуть без доходів. А після цього у них взагалі не буде грошей. Я це питання підняв на селекторній нараді з президентом і прем'єр-міністром. І президент сказав, що вони це питання прораховують. Сьогодні без державної допомоги неможливо її вирішити. Бюджет міста не витримає такого навантаження", - заявив Кличко.

За словами мера Києва, президент запевнив, що це питання планують вирішувати грошовими допомогами кожному, хто вимушено не працює.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що карантин буде продовжено після 24 квітня, але можливе його пом'якшення заради збереження економіки. В кінці місяця, можливо, працездатним громадянам дозволять повернутися на роботу, і паралельно буде частково відновлено рух громадського транспорту.

Станом на ранок суботи в Києві кількість заражених коронавірусом збільшилася до 214. За минулу добу COVID-19 підтвердили у 25 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram