ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ: в ОРЛО померли 13 людей із симптомами COVID-19

Відкрито справу про можливе приховування даних про спалах хвороби.

СБУ: в ОРЛО померли 13 людей із симптомами COVID-19

Служба безпеки України вважає, що на окупованій частині Луганської області можуть приховувати реальні дані про спалах коронавірусної хвороби.

"За інформацією СБУ, на цю мить у Луганську і Кадіївці [колишній Стаханов] померли 13 осіб з ознаками захворювання COVID-19. Але місцеве населення не має достовірної інформації про ситуацію в регіоні і наражає себе на смертельну небезпеку", - йдеться на сайті спецслужби.

На тимчасово окупованій території зараз нібито є приблизно 10 тисяч хворих з ГРВІ, які не отримують належної медичної допомоги. Замість цього окупаційна влада кинула всі сили на те, щоб не допустити поширення хвороби серед бойовиків, які перебувають під командуванням Росії.

У СБУ вважають, що це є порушенням конституційних прав громадян на окупованій території Луганської області. Відповідні матеріали передано до прокуратури Донецької та Луганської областей, які відкрили провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу - порушення законів та звичаїв війни.

Досудовим розслідуванням займатимуться ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков ще 13 березня заявив про численні випадки COVID-19 в окупованих районах. На вільній території на той час було тільки три підтверджені випадки і один летальний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram