ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики сім разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі у п'ятницю

Втрат серед військовослужбовців не було.

Бойовики сім разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі у п'ятницю
Фото: Макс Левин

З початку доби російсько-окупаційні війська сім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, з них чотири рази - з використанням забороненого Мінськими угодами озброєння.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Окупанти застосовували міномети калібру 120 мм і 82 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Наші підрозділи, враховуючи небезпеку для життя і здоров'я військовослужбовців і мирних жителів, відповіли прицільним вогнем по окупаційних військах і зберегли контроль над ситуацією", - йдеться у вечірньому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" вранці випустили 43 міни 82-го калібру по захисниках Павлополя, а після обіду бойовики застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Біля Красногорівки окупанти обстріляли позиції військових зі станкового протитанкового гранатомета і великокаліберного кулемета, а в районі Опитного - з великокаліберного кулемета і стрілецької зброї.

У районі відповідальності угруповання "Північ" бойовики тричі обстріляли з мінометів позиції ЗСУ. Поблизу Новотошківського вони випустили 26 мін 120-го калібру, біля Новозванівки - 10 мін 82-го калібру. Для обстрілу в районі Оріхового окупанти застосували міномети калібру 120 мм - 6 мін, 82 мм - 5 мін і станкові протитанкові гранатомети - 5 пострілів.

"Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає. Випадків захворювання коронавірусної інфекції серед особового складу Об'єднаних сил не зафіксовано. Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою", - зазначили в штабі.

Нагадаємо, військовослужбовці Збройних сил України перед відправленням в зону проведення операції Об'єднаних сил проходитимуть двотижневий карантин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram