ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

​Київ запустив мобільні бригади, які роблять тести на коронавірус удома

Для медиків були проведені відео-інструкції із забору біоматеріалу у пацієнтів з підозрою на COVID-19.

​Київ запустив мобільні бригади, які роблять тести на коронавірус удома
Фото: EPA/UPG

Київська міська державна адміністрація запустила мобільні медичні бригади з проведення забору зразків біологічних матеріалів від пацієнтів з підозрою на коронавірус методом експрес-тестування та полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР).

Про це повідомляється на сайті Київської міської держадміністрації.

"На сьогодні такі бригади створено у всіх районах. Багато з них вже встигли здійснити виїзди і зробити аналізи", - розповів заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він наголосив, що столиця дуже ретельно підготувалася до цього кроку. Так, визначено алгоритм функціонування мобільних бригад - від складу до їх забезпечення засобами індивідуального захисту та тестами, сумками-холодильниками, комплектами для забору зразків, дезрозчинами та антисептиками, пакетами для утилізації засобів індивідуального захисту тощо.

Також для медиків організовані навчання і підготовлені детальні відео-інструкції із забору біоматеріалу у пацієнтів з підозрою на COVID-19.

Поворозник додав, що так столична влада вживає необхідних заходів для мінімізації поширення коронавірусної інфекції, зокрема - під час діагностування.

"Однак, наголошую, що такі бригади виїжджають до людини з підозрою виключно за умови визначення такої необхідності лікарем, який спостерігає за станом пацієнта. Це - не служба таксі, яка на вашу вимогу привезе вам додому медика, що зробить аналіз", - наголосив Поворозник.

Нагадаємо, раніше Офіс президента повідомив про закупівлю реагентів на мільйон тестів і відправку в лікарні 12 тисяч захисних костюмів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram