ГоловнаСуспільствоЖиття

До київської лікарні швидкої допомоги доставили ще 8 відремонтованих Фондом Порошенка апаратів ШВЛ

Два попередні врятували життя 15 людям.

8 апаратів штучної вентиляції легенів, які були відновлені на кошти Фонду Порошенка, доставлені в Київську міську клінічну лікарню швидкої допомоги в Києві. Про це повідомляє сайт партії "Європейська солідарність".

Нагадаємо, перші два з відремонтованих апаратів були доставлені ще 20 березня, і відтоді, за словами завідувача відділення інтенсивної терапії Ігоря Малиша, допомогли врятувати життя 15 пацієнтів.

Фото: eurosolidarity.org

"На апаратах, які нам передали тиждень тому, вже 15 осіб, пацієнти перебували на вентиляції. Тобто за цей час ми зробили багато. Все це піде далі в роботу, і я висловлюю вам велику подяку від колективу відділення інтенсивної терапії за те, що ви нас підтримували і підтримуєте", - наголосив він.

"Цим апаратам більш ніж 10 років і їм потрібен був капітальний ремонт. І ось завдяки Фонду цей ремонт проведено. Тобто замінили все - електроніку, замінили двигуни, турбіни в цих апаратах - це, можна сказати, абсолютно нові апарати, які прослужать ще не менш ніж 10 років", - сказав Ігор Малиш.

Директор комунального підприємства "Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги" Олександр Ткаченко зазначив, що це обладнання вкрай необхідне для лікування людей з ураженнями легень та ускладненням коронавірусної хвороби.

"Колектив анестезіологів, реаніматологів має великий досвід штучної вентиляції легенів. Більше, ніж у нашій лікарні швидкої допомоги, мабуть, ніде не проводиться така кількість. Щодня близько 20 хворих на штучній вентиляції легенів. Наші лікарі мають великий професійний досвід, знають, яку вентиляцію потрібно робити, якому хворому яким апаратом краще і так далі. Дай Бог, щоб хворих не було взагалі і ніхто до нас не надійшов. Але лікарня готова допомагати", - сказав він.

Марина Порошенко, яка вже вдруге за останні тижні побувала у цій лікарні, зазначила, що допомога лікарям сьогодні - це головний пріоритет, адже медики перебувають на передовій боротьби з епідемією.

"Для Фонду Порошенка пріоритетом є допомога лікарям, які зараз на передовій захисту українського населення від коронавірусу. На жаль, сьогодні вже 30 лікарів захворіли. Фонд Порошенка робить все необхідне для того, щоб захистити наших лікарів. Ми вже профінансували постачання і захисних окулярів, і 700 тисяч масок, 70 тисяч захисних медичних костюмів. Ми їх передаємо в лікарні по всій Україні. І рентген-апарати, які допомагають швидко діагностувати запалення легенів і призначити правильне лікування", - сказала Марина Порошенко.

Крім 10 апаратів штучної вентиляції легенів, які вже передали в столичну лікарню, зараз відновлюються ще п'ять апаратів ШВЛ для Миколаївської та Івано-Франківської областей.

Фонд Порошенка закуповує обладнання та засоби індивідуального захисту для лікарень по всій Україні. Крім відновлення апаратів ШВЛ, передано медичну реанімаційну апаратуру для відділень інтенсивної терапії в 6 лікарнях, а також засоби індивідуального захисту для медичних працівників. Фонд допомагає людям, які потребують допомоги під час карантину - малозабезпеченим, літнім людям, людям з інвалідністю, багатодітним сім'ям, сім'ям загиблих воїнів та ветеранів АТО/ООС. Понад 10 тисяч продуктових наборів вже надійшли в регіони країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram