ГоловнаСуспільствоВійна

Перед відправленням у зону ООС військові проходитимуть двотижневий карантин

"Військові повинні максимально дотримуватися постанов Кабінету Міністрів і рекомендацій лікарів щодо заходів безпеки".

Перед відправленням у зону ООС військові проходитимуть двотижневий карантин
Фото: twitter.com/USEmbassyKyiv

Військовослужбовці Збройних сил України перед відправленням у зону проведення операції Об'єднаних сил проходитимуть двотижневий карантин.

Про це розповів "Армія ФМ" начальник Управління правового забезпечення Генерального штабу ЗС України полковник Юрій Бобров.

"Ті військові частини, які планують виконувати завдання в районі ООС, пройдуть обов'язковий двотижневий карантин перед від'їздом до місця виконання завдань. Військові повинні максимально дотримуватися постанов Кабінету Міністрів і вказівок, рекомендацій лікарів щодо заходів безпеки", - сказав він.

Нагадаємо, в ЗСУ перший випадок захворювання на коронавірус діагностували в лікарки Хмельницького військового госпіталю 2 квітня. Зараз жінці надають необхідну медичну допомогу. Стан її здоров'я оцінюють як задовільний. 10 осіб, які з нею контактували, зараз на самоізоляції.

Того ж дня в ЗСУ підтвердили другий випадок зараження коронавірусом - у військовослужбовця Київського гарнізону, який з 23 березня перебував на самоізоляції.

Усього в лавах ЗСУ зараз на самоізоляції перебувають 140 осіб. Серед бійців операції Об'єднаних сил на ранок 2 квітня випадків коронавірусу не виявлено. Військовослужбовців почали масово тестувати на COVID-19 через поширення хвороби на окупованій території Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram