ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Дніпропетровській області зафіксували другий випадок одужання від коронавірусу

Від COVID-19 вилікувалася подружня пара, яка повернулася з-за кордону і вчасно звернулася до медиків.

У Дніпропетровській області зафіксували другий випадок одужання від коронавірусу
Фото: EPA/UPG

У Дніпропетровській області від коронавірусу одужала жінка, яка однією з перших у регіоні потрапила в лікарню з діагнозом COVID-19.

Про це повідомляють на сайті облдержадміністрації.

Всього вже двоє жителів області успішно пройшли лікування від цієї хвороби. Ще 12 осіб продовжують лікування.

"Уже завершено лікування подружжя, яке першим в області отримало позитивний тест на коронавірус. Чоловіка виписали з лікарні минулого тижня. А зараз і його дружина отримала результат повторного тесту, який підтвердив: вона - здорова", - розповів голова ОДА Олександр Бондаренко.

Він підкреслив, що чоловік і жінка дуже сумлінно поставилися до власного здоров'я і безпеки оточуючих. Відчувши нездужання після повернення з-за кордону, вони відразу ж звернулися до лікарів.

"Закликаю мешканців області брати приклад з цієї пари. Захворіли - телефонуйте лікарю. Медики дають чіткий алгоритм дій у таких ситуаціях. Госпітальні бази, які приймають хворих, зараз забезпечуємо всім необхідним. Вони отримують засоби захисту, дезінфектори, обладнання, а обласний лабораторний центр - тести на COVID-19", - зазначив голова ОДА.

Нагадаємо, 19 березня стало відомо про два перші випадки захворювання коронавірусною інфекцією в Дніпропетровській області - захворіла подружня пара, яка нещодавно повернулася з Франції.

У Дніпропетровській області розташовані дві госпітальні бази для хворих COVID-19: Дніпровська міська лікарня №21 та Криворізька інфекційна лікарня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram