ГоловнаСуспільствоЖиття

За порушення самоізоляції в Україні склали понад 150 адмінпротоколів

Поліцейські спілкуються з громадянами телефоном, а також проводять вибіркові перевірки, навідуючись до них додому.

За порушення самоізоляції в Україні склали понад 150 адмінпротоколів
Фото: facebook/Тернопільський штаб для боротьби з коронавірусом

В Україні поліцейські склали 153 адмінпротоколи за порушення режиму самоізоляції: у Києві – 64, Вінницькій області – 18, Чернівецькій – 17, Івано-Франківській – 11, Полтавській – 8, Волинській – 5, Закарпатській – 5, Сумській – 4, Херсонській – 4, Хмельницькій – 4, Харківській – 3, Київській – 2, Кіровоградській – 2, Миколаївській – 1, Одеській – 1, Тернопільській – 1.

Про це повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Усього за порушення правил карантину на території країни складено 3566 адміністративних протоколів. За результатами розгляду їх судами, були накладені штрафи на загальну суму понад 272 тис. гривень.

"З початку проведення карантинних заходів поліція контролює дотримання встановлених обмежень. Поліцейські проводять профілактичні бесіди, складають адміністративні матеріали за ст. 44–3 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення правил карантину людей. Таких станом на 3 квітня складено 3566. Також розпочато 44 кримінальні провадження за фактами, пов'язаними з порушеннями карантинних заходів", – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що особливу увагу приділяють особам, які повинні бути на самоізоляції. Це стосується тих громадян, які нещодавно повернулися з-за кордону або контактували з хворими COVID-19. Поліцейські спілкуються з ними телефоном, роз'яснюють необхідність дотримання режиму самоізоляції, а також проводять вибіркові перевірки, навідуючись до них додому.

Крім того, станом на 3 квітня поліція цілодобово охороняє 65 закладів лікування та обсервації громадян. А також правоохоронці разом із медиками несуть службу на 229 карантинних постах.

Нагадаємо, сьогодні Кабінет міністрів задля боротьби з епідемією коронавірусу заборонив виходити на вулицю без документів.Також були посилені деякі обмеження. Водночас від обов'язкової 14-денний обсервації після повернення з-за кордону звільнили дипломатів і водіїв вантажних автомобілів.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що карантин буде продовжено після 24 квітня, але можливо його пом'якшать заради збереження економіки. Наприкінці місяця, можливо, працездатним громадянам дозволять повернутися на роботу, і паралельно буде частково відновлено рух громадського транспорту.

Раніше Кабмін зняв заборону на роботу ломбардів та кредитних спілок під час карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram