ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У регіони України відправили понад 2000 упаковок "Плаквенілу", який використовується для лікування коронавірусу

750 упаковок залишаються для лікування пацієнтів у Києві.

У регіони України відправили понад 2000 упаковок "Плаквенілу", який використовується для лікування коронавірусу
Фото: rfi.fr

У регіони України з 3 квітня відправляють понад 2000 упаковок препарату "Плаквеніл", який використовується для лікування пацієнтів із коронавірусом.

Його застосовують при важких і вкрай важких формах захворювання, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степановйдеться на сторінці відомства у Facebook.

"У нас уже готове відповідний розподіл. Нам передали 3000 упаковок препарату. 2250 будуть відправлені в регіони, а 750 залишаються в Києві – для швидкого реагування", – повідомив він.

Глава Міністерства охорони здоров'я уточнив, що "Плаквеніл" – один із декількох препаратів, у яких є діюча речовина гідроксихлорін, який застосовують для лікування коронавірусу. МОЗ веде переговори з іншими компаніями про поставки цього препарату.

"Наступного тижня ми отримаємо досить цих ліків, щоби потенційно лікувати до 20 000 пацієнтів", – повідомив він.

Відзначається, що будь-яке застосування цих ліків вважається використанням поза зареєстрованих показань – off-label. Це означає, що в інструкції для застосування відсутнє таке показання, як коронавірусна хвороба. Препарат не рекомендується купувати в аптеках без рецепту. Самолікування може бути небезпечним для здоров'я людей.

Нагадаємо, Верховна Рада дозволила застосовувати для лікування від коронавірусної хвороби COVID-19 незареєстровані лікарські препарати, якщо вони рекомендовані офіційними органами США, країн Євросоюзу, Великобританії, Швейцарії, Японії, Канади, Китаю, Ізраїлю.

2 квітня МОЗ впровадив єдиний державний протокол лікування хворих COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram