ГоловнаСуспільствоПодії

У столичному Гідропарку напали на знімальні групи двох телеканалів, які знімали репортажі про карантин

Прокуратура відкрила дві кримінальні справи.

У столичному Гідропарку напали на знімальні групи двох телеканалів, які знімали репортажі про карантин
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

У Києві на території Гідропарку напали на знімальні групи двох телеканалів під час підготовки ними репортажів про дотримання киянами заборони на відвідування парків під час карантину. Правоохоронці відкрили два кримінальні провадження.

За даними прокуратури Києва, попередньо встановлено, що під час зйомок один із чоловіків, який був на спортивному майданчику на території Гідропарку, обурився через зауваження журналістів про те, що він порушує карантин. Потім він напав на першу знімальну групу і пошкодив їхню техніку.

Через деякий час на цей спортмайданчик приїхали журналісти іншого телеканалу і почали знімати репортаж на ту ж тему. На них напав інший невідомий чоловік, застосувавши фізичну силу до журналістки і пошкодивши знімальну техніку.

У результаті зіткнень тілесні ушкодження отримали двоє журналістів і оператор. Постраждалі звернулися із заявою в поліцію, а також повідомили прикмети нападників. Зараз правоохоронці намагаються їх затримати.

За фактами інцидентів почали два кримінальні провадження. Перше – за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) КК України. Друге – за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч. 2 ст. 345–1 (загроза або насильство щодо журналіста) КК України.

Нападникам загрожує до 3 років позбавлення волі, а через погрози або насильство – до 5 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram