ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У ЗСУ підтвердили другий випадок зараження коронавірусом військовослужбовця

COVID-19 виявили у військовослужбовця Київського гарнізону, який з 23 березня перебував на самоізоляції.

У ЗСУ підтвердили другий випадок зараження коронавірусом військовослужбовця
Працівник лабораторії проводить тест на наявність коронавірусу (2019-нCoV), місто Ухань, провінція Хубей, Китай, 06 лютого 2020
Фото: EPA/UPG

Станом на 17:00 2 квітня у Збройних Силах України зареєстровано ще один випадок коронавірусу.

Про це повідомляє Командування Медичних сил ЗСУ.

"У одного з військовослужбовців Київського гарнізону, який з 23 березня перебував на самоізоляції у зв'язку з контактом з хворою особою, 30 березня, за окремим рішенням, були взяті зразки для дослідження на ймовірність захворювання COVID-19. За результатами тесту, у нього було підтверджено захворювання на гостру респіраторну хворобою, що викликана коронавірусом SARS-CoV-2", - йдеться в повідомленні.

Зараз стан здоров'я військовослужбовця задовільний. Він проходить лікування в домашніх умовах під наглядом медичної служби.

Двоє військовослужбовців, які контактували з ним під час виконання службових обов'язків, відправлені на самоізоляцію.

Раніше сьогодні повідомлялося про перший випадок коронавірусу в ЗСУ - COVID-19 діагностували у лікаря Хмельницького військового госпіталю. Зараз жінці надають необхідну медичну допомогу. Стан здоров'я оцінюють як задовільний. 10 осіб, які контактували з хворою, зараз на самоізоляції.

Усього в лавах Збройних Сил зараз на самоізоляції перебувають 140 осіб. Серед бійців Операції Об'єднаних сил станом на ранок 2 квітня випадків коронавірусу не виявлено. Військовослужбовців почали масово тестувати на COVID-19 через поширення хвороби на окупованій території Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram