ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ викрила організаторів поставки неякісних запчастин для "Укроборонпрому"

За їхнім замовленням із підприємств викрадали старі запчастини, після чого їх ремонтували і продавали під виглядом нових.

Фото: ssu.gov.ua
У Харківській області контррозвідники СБУ продовжили блокування схеми поставок неякісних авіазапчастин на підприємства "Укроборонпрому".

За версією слідства, двоє харків'ян організували схему закупівлі вузлів та агрегатів військових літаків. Устаткування на замовлення викрадали з військових частин Міноборони і оборонних підприємств, повідомили в пресслужбі СБУ.

Б/у агрегати зловмисники косметично ремонтували в кустарних умовах і перепродували.

Фото: ssu.gov.ua

"Організатори збували відремонтовані запчастини під виглядом нових через підконтрольні комерційні фірми підприємствам державного концерну" Укроборонпром ", які займаються ремонтом і відновленням військової авіатехніки. Також авіазапчастини незаконно вивозили, приховуючи від митного контролю, в інші країни для обслуговування літаків за кордоном", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці провели 8 обшуків, де організатори зберігали і ремонтували авіазапчастини, а також за місцями проживання організаторів. Під час слідчих дій вилучили продукцію військового призначення та документацію з доказами злочину.

Фото: ssu.gov.ua

Вирішується питання про повідомлення підозри організаторам за ч.1 ст. 333 Кримінального кодексу (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю).

Нагадаємо, що в січні 2020 співробітники СБУ викрили двох виконавців цієї злочинної групи, які за вказівкою організаторів намагалися незаконно експортувати комплектуючі до військовим літакам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram