ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 15 разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі, поранені троє військових

Сили ООС відповідали противнику черговими вогневими засобами.

За добу бойовики 15 разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі, поранені троє військових
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська 15 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил на Донбасі. В результаті троє військовослужбовців отримали поранення.

Про це повідомляє пресцентр операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Упродовж доби противник відкривав вогонь з «відведених» за Мінськими домовленостями артсистем калібру 152 мм і 122 мм, мінометів калібру 120 мм і 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Для припинення ворожих обстрілів українські захисники використовували чергові вогневі засоби", - йдеться в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" зафіксовано чотири обстріли: у вечірній час окупанти в напрямку населеного пункту Голубівське почали інтенсивний обстріл позицій ЗСУ поблизу Новотошківського. Упродовж двох годин російські найманці випустили в бік наших захисників близько 25 артснарядів калібру 152 мм і 122 мм і більш ніж 170 мінометних мін калібру 120 мм.

"Українські військовослужбовці вжили вичерпних заходів для припинення ворожого вогню, давши зрозуміти противнику всю безперспективність повторення подібних дій у майбутньому", - відзначили в штабі.

Крім того, з мінометів калібру 82 мм окупанти обстріляли позиції ЗСУ біля Хутора Вільного і Новоолександрівки. До вечора бойовики відкривали вогонь з гранатометів по наших позиціях поблизу Оріхового.

Уже кілька днів бойовики проявляють активність у районі відповідальності угруповання "Схід". Тут зафіксовано 11 обстрілів: уранці окупанти обстріляли з озброєння бойових машин піхоти, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів наших захисників поблизу Павлополя. До вечора обстріл з БМП-1 також було зафіксовано в районі Пісків.

З гранатометів і великокаліберних кулеметів двічі відкривали вогонь по околицях Мар'їнки і один раз - по позиціях у районі Красногорівки. Тричі обстріляли позиції ЗСУ біля Новомихайлівки. Двічі бойовики влаштували провокації із застосуванням стрілецької зброї поблизу Пісків і один раз - біля Миколаївки.

Внаслідок ворожих обстрілів троє військовослужбовців отримали поранення. Їх доставили до військово-медичної установи, де їм надали належну допомогу.

З початку поточної доби бойовики вогневої активності не проявляли.

Нагадаємо, за минулу добу окупаційні війська 14 разів обстріляли позиції ЗСУ, один військовий загинув, ще троє постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram