ГоловнаСуспільствоЖиття

Зеленський пригрозив "жорсткими заходами" за ухиляння від обсервації

Президент закликав громадян, які повернулися з-за кордону, не бути егоїстами.

Зеленський пригрозив "жорсткими заходами" за ухиляння від обсервації
Фото: офис президента

Президент Володимир Зеленський наголошує, що громадяни України, які повертають з-за кордону на батьківщину, повинні обов'язково проходити обсервацію для нерозповсюдження коронавірусної інфекції.

Про це він заявив у своєму відеозверненні.

"Ми працюємо над тим, щоб забезпечити місця для обов'язкової обсервації громадян, які повертаються з-за кордону. Без неї повернення додому буде неможливим. А тим громадянам, які ламають двері аеропорту, я можу сказати тільки одне: держава не дозволить вам бути егоїстами", - сказав Зеленський.

Президент також наголосив, що стосовно порушників застосовуватимуться жорсткі заходи.

"Якщо хтось не розуміє, що створює потенційний ризик для оточення, якщо комусь байдуже... то саме держава захищатиме здоров'я мільйонів інших громадян. Не умовляннями і рекомендаціями, а жорсткими діями, - сказав Зеленський.

"Благаємо вас залишатися вдома. Пляжі ніхто не вкраде і пісок вагонами ніхто не вивезе, парки нікуди не подінуться, прогулянки почекають, а шашлики можуть вилізти, вибачте, боком. Усвідомте все це", - додав президент.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів вирішив увести більш жорсткі заходи для попередження поширення коронавірусу до 24 квітня 2020 року. Зокрема, уряд заборонив громадянам збиратися групами більшими за двох осіб і підтримав режим "усі в масках".

Раніше Кабмін схвалив обов'язкову обсервацію для громадян, які повернулися з країн з коронавірусом. Раніше глава МВС Арсен Аваков заявив про готовність поліції забезпечити примусову госпіталізацію інфікованих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram