ГоловнаСуспільствоЖиття

У Сумах на 17 тис. гривень оштрафували чоловіка, який без маски зайшов в "АТБ"

На суді він заявив, що пішов у магазин без маски, оскільки їх немає у продажу.

У Сумах на 17 тис. гривень оштрафували чоловіка, який без маски зайшов в "АТБ"
Фото: korrespondent

Зарічний районний суд Сум оштрафував 48-річного місцевого жителя Павла Костенка на 17 тисяч гривень за те, що він зайшов до супермаркету "АТБ" без маски.

Про це повідомляють на сайті суду.

"Увечері 30 березня чоловік зайшов у магазин "АТБ" без маски, тобто перебував у громадському місці без засобів індивідуального захисту (медичної або респіраторної маски), чим порушив правила карантину та скоїв правопорушення, передбачене ст. 44-3 КУпАП", - йдеться в повідомленні.

На суді чоловік не заперечував проти обставин, зазначених у протоколі.

Виданню "Ґрати" він розповів, що пішов у магазин, але його не пустив усередину охоронець. Костенко почав з ним сперечатися, і той викликав поліцейських, які склали на нього протокол за статтею 44-3 Кодексу про адміністративні правопорушення - "порушення правил карантину". Вона передбачає штраф від 17 до 34 тисяч гривень.

Костенко сказав судді, що пішов у магазин без маски, оскільки їх немає у продажу.

"Суддя каже: треба було пошити. А я ж не швачка! Я не вмію їх шити, я навіть не знаю, як воно шиється. Воно ж від чогось захищати повинно! Не просто шматок ганчірки вирізав, одягнув - усе", - обурився він.

Розглянувши справу, суддя визнав сумчанина винним і призначив йому штраф 17 тисяч гривень. Також він повинен заплатити 420 гривень судового збору.

Костенко - пенсіонер МВС. За його словами, він зараз не працює і штраф йому сплатити нічим.

"Це нереально, щоб я заплатив. У мене пенсія - 3100, це мені пів року повністю її віддавати. Це просто для мене нереально! Я пішов би й повісився, похорон дешевший", - сказав чоловік, додавши, що буде подавати апеляцію.

Нагадаємо, стаття "порушення правил карантину" з'явилася в Кодексі про адміністративні правопорушення 17 березня. Станом на 31 березня поліцейські оформили за нею понад 3 тис. протоколів.

Сьогодні, 1 квітня, Кабінет Міністрів вирішив увести більш жорсткі заходи для запобігання поширенню коронавірусу. Так, під час карантину діятиме заборона на перебування в громадських місцях без маски або респіратора; пересування групою осіб більш ніж дві людини, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей; відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових і прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин; відвідування спортивних і дитячих майданчиків; проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких беруть участь понад 10 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram