ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко заявив, що ринків у Києві до поліпшення епідситуації не відкриватимуть

За його словами, браку продуктів у столиці немає.

Кличко заявив, що ринків у Києві до поліпшення епідситуації не відкриватимуть
Фото: Макс Требухов

У Києві в період карантину не відкриватимуть ринки, незважаючи на дозвіл МОЗ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Він зазначив, що в Києві вчасно ввели обмежувальні заходи, в іншому випадку кількість хворих могла бути набагато більшою.

"Тим, хто обговорює тему можливості відкриття ринків, зазначу - Київ ринки не відкриватиме. Це станеться лише за умови поліпшення епідемічної ситуації. У Києві працюють продуктові магазини і супермаркети, нестачі продуктів немає. З приводу ринків і кількості людей на них зазначу: пам'ятайте, звідки ситуація розігналася в місті Ухань?" - повідомив Кличко.

Нагадаємо, згідно з постановою Кабміну №211 від 11 березня в Україні на час карантину заборонена роздрібна торгівля, за винятком продажу продуктів харчування, палива, засобів гігієни, ліків і виробів медичного призначення, засобів зв'язку, ветеринарних препаратів, кормів, пестицидів і агрохімікатів, насіння і садового матеріалу. Також дозволяється банківська і страхова діяльність, доставка замовлень, робота СТО та ремонтних майстерень.

31 березня Міністерство охорони здоров'я України видало постанову, де прописані умови роботи продуктових ринків під час карантину. У ній прописали умови, за яких можливе відкриття ринків.

З-поміж іншого це - заборона на перевищення кількості одного відвідувача на кожні 20 м торгової площі і наявність у персоналу рукавичок і масок.

Як відомо, в Ухані коронавірус було вперше виявлено наприкінці грудня 2019 року. Передбачається, що джерелом зараження став міський ринок морепродуктів. Група вчених з Китаю встановила, що ймовірним проміжним господарем нового типу коронавірусу є тварина панголін, яких продавали на Уханському ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram