ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Сумська область очікує піку захворюваності в третій декаді квітня

Головний санлікар присоромив жителів області за ігнорування карантину.

Сумська область очікує піку захворюваності в третій декаді квітня
Фото: facebook/Олександрівська клінічна лікарня м. Києва

Сумська область очікує піку захворюваності коронавірусом у третій декаді квітня.

Про це на пресконференції в обласній адміністрації сказав виконувач обов'язків головного санітарного лікаря Володимир Збаразький.

"За нашими прогнозами, пік захворюваності у нас, у Сумській області, очікується у двадцятих числах квітня. І ми повинні до цього готуватися", - повідомив він.

Зараз в області 19 підтверджених випадків, з них два - летальні.

Збаразький вважає, що інфекція поширюється через велику кількість людей, які повернулися з-за кордону і не дотримуються режиму самоізоляції. "Ті особи, які прибули, особливо до 17 числа, на жаль, не дотримувалися режиму самоізоляції, якого зобов'язувалися дотримуватися. І ми отримали таку картину", - сказав він.

"У нас на сьогодні вже чотири сімейні вогнища: в Кролевецькому районі, Конотопі та в Охтирці. Тобто ті особи, які прибули з-за кордону, спілкувалися зі своїми рідними, і ми отримали хворобу в усіх членів сім'ї", - підкреслив він.

Санлікар також додав, що жителі регіону масово ігнорують карантин.

"[На вихідних] усі посадки, всі ліси були забиті нашими співвітчизниками. Пройти неможливо було. Люди ігнорують, не турбуються про своє життя, про життя своїх рідних. Скрізь же пишуть: шановні, самоізолюйтеся! Але поки грім не вдарить, вони не перехрестяться", - поскаржився Збаразький.

Нагадаємо, на ранок 1 квітня в Україні коронавірусом заразилися 669 осіб, 17 з них померли, а 10 вилікувалися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram