ГоловнаСуспільствоВійна

Резніков: окупаційна влада закрила доступ міжнародним організаціям до ОРДЛО

Бойовики можуть приховувати реальну ситуацію з коронавірусом.

Резніков: окупаційна влада закрила доступ міжнародним організаціям до ОРДЛО
Фото: dpsu.gov.ua

Міністр реінтеграції Олексій Резніков заявив, що окупаційна влада заблокувала доступ міжнародних організації в окремі райони Донецької й Луганської областей.

Про це йдеться на сайті МінВОТ.

«Ми розуміємо складність ситуації, у якій опинилися люди через тимчасове закриття КПВВ, тому зі свого боку робимо все, щоби наші міжнародні партнери могли потрапити на тимчасово окуповані території України для надання тієї допомоги, яку вони зараз здатні надати. Власне, це ми обговорювали й під час зустрічі з представниками МКЧХ і ООН два тижні тому. Водночас що ми маємо з боку окупаційної влади на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей? Вони повністю заблокували можливість міжнародних організацій потрапити на тимчасово окуповану територію. Уже є кілька таких фактів. На тлі епідемії коронавірусу це викликає ще більші підозри, що окупаційна адміністрація намагається приховати реальний стан щодо захворюваності, заблокувавши незалежні канали інформації», — заявив Резніков.

Він підкреслив, що і Україна, і Європейський Союз вимагають від Росії і підконтрольних їй окупаційних адміністрацій дозволити пересування через лінію зіткнення СММ ОБСЄ, організаціям ООН, неурядовим організаціям і Червоному хресту.

Нагадаємо, що з 00:00 22 березня пропуск людей і автомобілів через лінію розмежування зупинений через карантин.

Виняток діє для представників моніторингових місій ОБСЄ, ООН, МКЧХ. Також в окремих випадках людей можуть пропустити за рішенням командувача Об’єднаними силами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram