ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Івано-Франківську померла породілля, яка приїхала з Польщі

Лікарі очікують результатів тесту на коронавірус.

В Івано-Франківську померла породілля, яка приїхала з Польщі
Фото: kolomyia.today

В Івано-Франківському обласному пологовому будинку 30 березня померла жінка, яка приїхала з Польщі.

Про це повідомив на брифінгу у вівторок головний санлікар області Руслан Савчук, пише місцеве видання "Місто". Жінка поступила в Івано-Франківськ з міста Болехів, ознак ГРВІ на момент госпіталізації не було.

"Жінка, яка померла, надійшла до лікарні з плановою госпіталізацією з Болехова, з огляду на її попередній діагноз - хронічна артеріальна гіпертензія, ожиріння четвертого ступеня, у той час 36-й тиждень вагітності. 10 березня її було госпіталізовано в реанімаційне відділення через високий тиск 200/110. Ніяких ознак коронавірусу у неї не було, температура була в межах норми, не було кашлю або інших ознак захворювання. Лікувалася як вагітна з гестозом", - розповів Савчук.

У лікарні в неї почала підніматися температура і з'явилася задишка. Тоді зібрали додатковий анамнез, і жінка зізналася, що приїхала недавно з Польщі. Її перевели в ізольоване приміщення.

29 березня у неї почалися пологи, після яких стан жінки різко погіршився. Її підключили до апарату штучної вентиляції легенів, але 30 березня вона померла.

У жінки народилася дівчинка вагою 2,5 кг. Дитина не має ознак захворювань, дихає самостійно, перебуває під наглядом лікарів.

Аналіз на коронавірус зробили, але результатів наразі немає.

"У неї взяли зразки аналізів на тест на коронавірус, проте результати очікують не раніше 17:00 31 березня або 1 квітня. Жінка народила дитину, яку ми перевели в реанімаційне відділення. Почувається малюк добре, загрози для життя немає", - розповів головлікар пологового будинку Юрій Павлушинський.

Нагадаємо, що Івано-Франківська область разом із Рівненською займає перше місце в Україні за кількістю летальних випадків від коронавірусу. Тут померли троє осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram