ГоловнаСуспільствоЖиття

Новий голова МОЗ назвав пріоритети своєї роботи: боротьба з коронавірусом і завершення медреформи

Степанов вважає можливим провести зміни так, щоб реформою залишилися задоволені як пацієнти, так і лікарі.

Новий голова МОЗ назвав пріоритети своєї роботи: боротьба з коронавірусом і завершення медреформи
Степанов приносит присягу

Новопризначений міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає пріоритетами у своїй діяльності боротьбу з коронавірусом і завершення медичної реформи.

Про це він заявив під час знайомства з колективом, повідомляють на сайті МОЗ.

"Попереду чимало роботи. Перший пріоритет - боротьба з коронавірусом. Я не хочу нікого ні в чому звинувачувати, але є певна втрата часу з точки зору підготовки до пандемії. Ми більше не можемо собі дозволити втрачати час. Тому вкрай важливо зараз налагодити комунікацію з установами охорони здоров'я на місцях. Другий пріоритет - медична реформа. Я вважаю, що цілком можливо провести зміни таким чином, щоб реформою залишилися задоволені як пацієнти, так і лікарі всіх рівнів", - зазначив Степанов.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада призначила Степанова міністром охорони здоров'я. Його кандидатуру підтримали з другого разу. Раніше в понеділок за призначення Степанова проголосували лише 217 парламентаріїв за 226 необхідних.

Степанов з 2008-го по 2010 рік був першим заступником голови Одеської ОДА, але після приходу Віктора Януковича до влади його звільнили. З 2011-го до 2016 року Степанов очолював "Поліграфкомбінат "Україна". У січні 2017 року він змінив Михайла Саакашвілі на посаді голови Одеської ОДА, але між першим і другим турами президентських виборів його відправили у відставку.

У 2018 році в Україні почалася медреформа, поки що зміни торкнулися тільки первинної медичної допомоги (терапевти, сімейні лікарі, педіатри). Детальніше читайте в матеріалі LB.ua "Медреформа: що далі? ".

Ексголова МОЗ Зоряна Скалецька під час вступу на посаду у вересні минулого року називала три ключові напрями своєї подальшої роботи: епідеміологічна безпека, доступна медична допомога в регіонах і вакцинація як для дітей, так і для дорослих, а також - порядок реагування на інфекційні спалахи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram