ГоловнаСуспільствоВійна

У штабі ООС роз'яснили порядок пропуску через КПВВ під час карантину

Для осіб, у яких є місцева реєстрація, додаткових обмежень не вводять.

У штабі ООС роз'яснили порядок пропуску через КПВВ під час карантину
Фото: facebook.com/mvs.gov.ua/

Штаб операції Об'єднаних сил роз'яснив порядок пропуску через КПВВ на Донбасі на період карантину.

Про це йдеться в повідомленні пресцентру ООС у фейсбуці.

"У зв'язку з великою кількістю звернень громадян з приводу введеного карантину в районі проведення операції Об'єднаних сил, сall-центр операції надав роз'яснення щодо найактуальніших запитань", - ідеться в повідомленні.

У штабі пояснили, що:

- для осіб, у яких є місцева реєстрація, на пересування в межах і між Донецькою і Луганською областями додаткових обмежень не вводять. Ця категорія громадян також може проїжджати на ці території з боку Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей. При цьому жителям Донецької і Луганської областей рекомендується без вагомих причин не залишати райони постійного проживання.

- не обмежується право на в'їзд на територію Донецької та Луганської областей громадян, які володіють нерухомістю в цих областях.

- у район проведення операції також пропускатимуть осіб, які прямують до місця роботи за умови пред'явлення відповідної довідки від працедавця.

- підставою для пропуску громадян на в'їзд-виїзд також може бути смерть близьких родичів і членів сім'ї, що також підтверджується відповідними документами.

- дозвіл на перетин кордонів областей надається громадянам для здійснення лікування в особливо важких випадках, вагітним жінкам і особам, які їх супроводжують.

- приватним підприємцям, організаціям, підприємствам, що здійснюють забезпечення життєдіяльності регіону, дозволено в'їзд/виїзд за умови пред'явлення відповідних документів.

- окремі рішення можуть прийматися щодо пропуску осіб, які мають вагомі причини гуманітарного характеру або критичні життєві обставини за наявності підтвердних документів.

"При цьому перетин кордонів областей здійснюється тільки через контрольовані командуванням Об'єднаних сил блокпости з обов'язковим температурним скринінгом без винятку всіх громадян і посадових осіб з дотриманням затверджених раніше процедур ... Просимо ставитися з розумінням до введення зазначених вище обмежень і утриматися від поїздок без крайньої необхідності", - підкреслили в штабі.

За додатковою інформацією громадян просять звертатися в сall-центр.

Нагадаємо, з 22 березня Штаб ООС вирішив припинити пропуск через лінію розмежування на Донбасі у зв'язку з коронавірусом.

Жителів ОРДЛО з температурою перестали пропускати в Україну ще 7 березня. 13 березня Україна заборонила в'їзд жителям тимчасово окупованих територій і іноземцям через лінію зіткнення. 14 березня свої обмеження ввели угруповання "ДНР" і "ЛНР". 18 березня "влада" "ДНР" заявила про закриття пунктів пропуску на окуповану територію через коронавірус в Україні. При цьому терористи заперечують наявність інфікованих коронавірусом на підконтрольній їм території. 21 березня аналогічне рішення прийняла "влада" "ЛНР".

30 березня в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій заявили, що окупанти в ОРДЛО і в Криму приховують від місцевих жителів реальну ситуацію із захворюваністю коронавірусом, що позбавляє їх можливості убезпечити себе від епідемії. Так, на 30 березня окупаційна адміністрація в ОРЛО визнала наявність одного інфікованого, в ОРДО жодного випадку не підтверджують.

Після введення карантину кількість перетинів лінії розмежування з ОРДЛО зменшилася в 56 разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram