ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Івано-Франківську перевірили 154 пацієнтів з пневмонією і у третини виявили коронавірус

Офіційно в місті підтверджено 16 випадків захворювання.

В Івано-Франківську перевірили 154 пацієнтів з пневмонією і у третини виявили коронавірус
Фото: Lb.ua

В Івано-Франківську експрес-тести на коронавірус показали позитивний результат у 57 осіб. Результати ще повинен підтвердити лабораторний ПЛР-аналіз.

Про це повідомив мер міста Руслан Марцінків, пише "Курс".

108 пацієнтів перебувають в обласній інфекційній лікарні, з яких 39 - жителі Івано-Франківська, двоє з с. Чукалівка і четверо - з с. Черніїв. З 30 березня жителі міста і приміських сіл також можуть надходити з підозрами на коронавірус і в інші міські медустанови.

У лікарнях Івано-Франківська на стаціонарі перебувають 154 пацієнти з діагнозом "пневмонія". За останню добу надійшло ще 17 таких хворих. Пацієнтам з підозрою на коронавірус провели 150 експрес-тестів, з яких 57 показали позитивний результат. Далі очікується лабораторне підтвердження цих аналізів ПЛР-тестами.

Офіційно в місті підтверджено 16 випадків захворювання COVID-19, ще два випадки з с. Чукалівка (один - летальний) і один пацієнт з Чернієва.

"Ми можемо сьогодні додатково замовити лабораторію. У місті є 5-6 ПЛР-лабораторій, щоб проводити такі ПЛР-тести. Однак очікуємо узгодження головного санітарного лікаря. Зараз ПЛР-тести можуть робити в інфекційній лікарні", - зазначив Марцінків.

Нагадаємо, 17 березня в Івано-Франківську померла 56-річна жінка. Коронавірус у неї підтвердили тільки через два дні. 23 березня повідомляли, що коронавірусом також заразився чоловік загиблої і ще двоє людей - медсестри, які контактували з померлою пацієнткою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram