ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кількість випадків COVID-19 у Черкаській області за добу підскочила з 3 до 46

Місцева влада відмовилася від експрес-тестів і почала активно відпрацьовувати контактних осіб.

Кількість випадків COVID-19 у Черкаській області за добу підскочила з 3 до 46
Каменка
Фото: facebook.com/kamiangrad

Кількість випадків корнавірусної хвороби COVID-19 в Черкаській області за добу зросла з 3 до 46 в зв'язку зі зміною в підходах до тестування.

Про це свідчать дані МОЗ.

Глава області Роман Боднар пояснив, що стрибок кількості підтверджених випадків пов'язаний з більш активним лабораторним тестуванням.

"Ми почали з області стратегію тотального контролю, ПЛР-тестування людей з симптомами, це одна фокус-група. Друга - люди, які повернулися з-за кордону. Всього зробили 157 ПЛР-тестувань, за останню добу - 69. З цих 157 тестувань всього 46 позитивних, інфікованих випадків. За останню добу - плюс 43", - сказав він.

15 осіб перебувають в інфекційних лікарнях, решта лікуються амбулаторно.

Великий спалах хвороби зафіксовано у 10-тисячному місті Кам'янка. Тут інфіковані 23 людини, з них п'ять - медичні працівники. Боднар пояснив, що в Кам'янці "по суті відпрацювали всіх контактних осіб" першого хворого. В'їзд і виїзд з міста обмежено.

Боднар додав, що область відмовилася від експрес-тестування, тому що воно виявляє хворобу на дуже пізній стадії.

"Експрес-тест дає більш-менш достовірний результат після третього, а то і на шостий день хвороби. Це вже занадто пізно, всі шість днів пацієнт може інфікувати дуже велику кількість людей. Тому від експрес-тестів ми відмовилися і проводимо виключно ПЛР-тестування", - розповів губернатор.

Наявні потужності лабораторії в Черкаській області дозволяють перевіряти до 500 зразків на добу.

Нагадаємо, що лідерами за кількістю випадків COVID-19 в Україні є Київ (82), а також Чернівецька (59), Тернопільська (57), Черкаська (46), Київська (45) та Івано-Франківська (41) області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram