ГоловнаСуспільствоЖиття

З початку карантину в Україну повернулися 100 тисяч громадян, - Криклій

МЗС обіцяє програму "Захист" українцям, які залишаться за кордоном.

З початку карантину в Україну повернулися 100 тисяч громадян, - Криклій
Фото: mtu.gov.ua

Після введення в Україні карантину через коронавірус з-за кордону вдалося повернути 100 тисяч громадян.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"З початку карантину разом з МЗС ми повернули додому 100 тис. громадян. Завданням Міністерства інфраструктури було забезпечити логістику - ми це зробили. Дякую авіакомпаніями, залізничникам і всім, завдяки кому українці повернулися додому. Ще близько 9 тис. осіб, які заявили про бажання повернутися додому, залишаються за кордоном", - написав міністр у фейсбуці.

За його словами, незважаючи на закриття кордону в ніч на 28 березня, ті рейси, які розпочаті 27 березня і завершуються після 00:00 години 28 березня, Україна прийме.

МОЗ забезпечить необхідні обстеження громадян, які повернуться. Громадяни підпишуть згоду на добровільну ізоляцію, дотримання якої буде контролюватися поліцією.

"МЗС просить тих громадян, у кого буде така можливість, продовжити своє перебування в країні, в якій вони перебувають зараз. Працюватиме програма "Захист". За дорученням президента для людей, які хочуть повернутися в Україну, готуємо рішення, яке передбачає обсервацію", - додав міністр інфраструктури.

Напередодні МЗС повідомляло, що майже 95 тисяч українців повернулися на батьківщину завдяки дипустановам.

Як повідомлялося, з 28 березня авіасполучення остаточно припиняється. В Україну можна буде потрапити тільки на автомобілі або пішки.

Нагадаємо, що з 00:00 17 березня по 24 квітня в Україні закриті пункти пропуску через державний кордон для міжнародного регулярного пасажирського сполучення.

Крім того, з 00:00 16 березня щонайменше по 24 квітня закрито кордон для іноземців та осіб без громадянства (за винятком низки категорій громадян).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram