ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Акушерський корпус вінницького пологового будинку закрили на карантин через спалах COVID-19 серед співробітниць

Вірус знайшли у п'ятьох медпрацівниць.

Акушерський корпус вінницького пологового будинку закрили на карантин через спалах COVID-19 серед співробітниць
Фото: Google Maps

У Вінниці лабораторно підтвердили коронавірус уже в п'ятьох співробітниць місцевого пологового будинку.

Про це йдеться на сайті Вінницької обласної державної адміністрації.

Перший випадок COVID-19 у Вінниці підтвердили два дні тому - захворіла 42-річна медпрацівниця, яка контактувала зі знайомими з Польщі. Сьогодні стало відомо, що вірус виявили ще в чотирьох співробітниць пологового будинку.

"У місті Вінниця на коронавірус захворіли семеро людей. Це 42-річна жінка, яка контактувала зі знайомими з Польщі, а також її п'ятирічний племінник. Ще чотири випадки - це контактні особи першої пацієнтки за місцем роботи. Це жінки віком 30, 35, 60 і 64 років - працівниці другого пологового будинку Вінниці. [Також] серед хворих - 32-річний чоловік, який подорожував декількома європейськими країнами", - розповів на брифінгу в п'ятницю мер міста Сергій Моргунов.

Стан першої пацієнтки наближається до задовільного, температура тіла в межах норми. З її племінником теж усе гаразд, температури немає. У інших пацієнток клінічних проявів респіраторного захворювання немає, але вони перебувають на карантині.

"Акушерський корпус другого пологового будинку Вінниці закрили на карантин. Там зараз перебувають 7 породіль і 14 вагітних. Усі вони під наглядом медичних працівників і забезпечені всім необхідним. Сьогодні продовжать збір біоматеріалу пацієнтів і медперсоналу для дослідження. Обставини вимагають утримувати їх на карантині до отримання результатів обстеження на наявність коронавірусу. Медичний персонал, який був за межами закладу, перебуває на самоізоляції під наглядом сімейних лікарів", - повідомив мер.

Загалом на території Вінницької області коронавірус виявили у дев'ятьох осіб. Окрім семи вінницьких випадків, по одному є у Вінницькому районі та Ладижині.

Нагадаємо, на ранок 27 березня в Україні підтвердили 218 випадків COVID-19. П'ятеро людей померли, п'ятеро вилікувалися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram